Surówka selerowo-marchwiowa

Marchewki jadamy dużo, zarówno w postaci surowej, jak i gotowanej.
To bardzo zdrowe i dobre warzywo, z którego można przygotowywać bardzo smaczne surówki i dziś przedstawiam jedną z moich propozycji na wykorzystanie tego warzywa.
Prosta i błyskawiczna surówka selerowo-marchwiowa – pasuje idealnie do każdego obiadu z udziałem ziemniaków i mięsa. Smaczna, zdrowa i pyszna.

Surówka selerowo-marchwiowa

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1/2 korzenia selera
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu maturalnego
  • przyprawy: sól

Przygotowanie:

Marchewki selera umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Jabłko również umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Starte marchewki, seler i jabłko umieścić w salaterce, dodać majonez, jogurt naturalny, przyprawić solą i dokładnie wymieszać.

Z podanej proporcji wychodzą 3-4 porcje surówki.

Surówka selerowo-marchwiowa
2 głosów, 3.00 średnia ocena (70% wynik)

5 odpowiedzi to “Surówka selerowo-marchwiowa”

Odpowiedz

Kalendarz
Sierpień 2017
P W Ś C P S N
« maj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Archiwum
Tu jestem:
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

Top blogi

Biorę udział w akcji: