Sałatka „polskie smaki”

Brak pomysłu na smaczną, pożywną kolację?
Oto moja kolejna sałatkowa propozycja – dziś sałatka „polskie smaki” z makaronem, kiełbaską i złotą cebulką marynowaną…
Szybka i prosta do przygotowania, a do tego jej smak – muszę przyznać, że przerósł moje oczekiwania – wyrazista i aromatyczna.
Naprawdę warta przygotowania!

Sałatka "polskie smaki"

Składniki:

  • 20 dkg makaronu małe muszelki
  • 30 dkg dobrej, wędzonej, chudej kiełbaski
  • mała puszka kukurydzy
  • 3/4 słoiczka złotych cebulek marynowanych
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, przelać zimną wodą i ostudzić. Kiełbaskę pokroić w półtalarki i podsmażyć na rumiany kolor na patelni, ostudzić.
Kukurydzę i cebulki odsączyć z zalewy, a natkę pietruszki drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w salaterce, dodać majonez i wymieszać. Przyprawić pieprzem i w razie potrzeby dosolić.

Z podanej proporcji wychodzą 2 spore porcje sałatki.

Sałatka „polskie smaki”
0 głosów, 0.00 średnia ocena (0% wynik)

7 odpowiedzi to “Sałatka „polskie smaki””

Odpowiedz

Kalendarz
Październik 2017
P W Ś C P S N
« maj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Archiwum
Tu jestem:
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne

Top blogi

Biorę udział w akcji: